Etusivu Asunnon ostajalle Asunnon rahoitus Joustava yhtiölaina
 • Kirjoita hakusana :
  • Huoneluku:
  • Talotyyppi
  Tarkennettu haku »
  Selected apartments: 0
  YIT:n yhtiölaina

  YIT:n yhtiölaina voi
  hyvinkin sopia sinulle

  Pankkilainalle on vaihtoehto, jos et syystä tai toisesta halua sitoutua henkilökohtaiseen pankkisuhteeseen.
   
  Kun haluat hyödyntää yhtiölainan, pääset asunnon omistajaksi maksamalla ainoastaan myyntihinnan. Loppuosan maksat asunto-osakeyhtiölle kuukausittain pääomavastikkeena, joka lyhentää osuuttasi taloyhtiön lainasta.

  Yhtiölaina vai pankkilaina?

  • Yhtiölaina sopii sinulle, jos et halua sitoutua henkilökohtaiseen pankkilainaan.
  • Saat yhtiölainan ilman erillisiä vakuuksia.*)
  • Säästät aikaa ja vaivaa, sillä yhtiölaina on valmiiksi kilpailutettu.
  • Yhtiölainassa maksetaan yleensä aluksi vain korkoja, jolloin rahaa voi käyttää esim. sisustamiseen.
  • Asunto voi olla helpompi myydä, jos siinä on yhtiölainaa. Tällöin ostajat eivät karsiudu siksi, etteivät saa pankista niin isoa henkilökohtaista lainaa.

  *) Jos asunnon yhtiölainaosuudeksi jää enemmän kuin 50 % asunnon velattomasta hinnasta, maksetaan asuntoyhtiön ennakkotilille 3-4 kuukauden pääomavastikkeita vastaava summa. Kysy lisää YIT Asuntomyynnistä.

  Yhtiölaina joustaa

  Ensimmäiset 1-2 vuotta asunnon valmistumisen jälkeen maksat yhtiölainasta yleensä ainoastaan korkoa. Tämän jälkeen korkoihin lisätään myös yhtiölainan lyhennykset, jolloin pääomavastikkeen suuruus nousee.

  Halutessasi voit maksaa osittain tai kokonaan oman osuutesi taloyhtiön lainasta juuri ennen kotisi valmistumista. Jos maksat yhtiölainan kokonaan pois jo ennen asunnon valmistumista, et maksa pääomavastiketta lainkaan.

  Voit myös myöhemmin lyhentää yhtiölainaa joko osittain tai kokonaan. Ylimääräinen lyhennys on yleensä mahdollista 1-2 kertaa vuodessa lainaehdoista riippuen. Jos myyt asunnon ennen laina-ajan umpeutumista, siirtyvät jäljellä oleva yhtiölaina ja siihen liittyvät pääomavastikkeet uuden omistajan vastuulle.

  Lainaehdoissa on yhtiökohtaisia eroja. Tarkemmat tiedot kerrotaan kunkin asunto-osakeyhtiön asiakirjoissa, joihin ostaja on velvollinen tutustumaan ennen kaupan tekoa. Huomioithan, että kaikissa taloyhtiöissä ei ole yhtiölainaa.


  Yhtiölainalla pääsimme vähällä rahalla kiinni uuteen asuntoon. Jatkossa voimme rauhassa miettiä, mitä teemme. Maksammeko yhtiölainaosuuden pois vai laitammeko vaikka vuokralle sitten, kun tytär muuttaa pois.

  Taru Kuisma, Helsinki

  Tyttären lähdettyä opiskelemaan perhe päätti hankkia hänelle uuden kodin ja rahoittaa sen yhtiölainalla.  Pikalinkit
   


  Jätä yhteydenottopyyntö


  Yhteydenotto