Etusivu Asuinalueet Kruunuvuorenranta Alue
 • Kirjoita hakusana :
  • Huoneluku:
  • Talotyyppi
  Tarkennettu haku »
  Selected apartments: 0

  Kruunuvuorenranta  Kruunuvuorenranta – uusi, merellinen kaupunginosa

  Helsingin kantakaupungin itäpuolelle nousee korkeatasoinen, moni-ilmeinen, keskustasta hyvien yhteyksien päässä oleva, merellinen asuinalue upeine ulkoilumaastoineen. Kruunuvuorenrannasta tulee myös veneilyn, rantaelämän, kalastuksen ja ulkoilun virkistyskohde. Asuinalue tarjoaa hyvät palvelut, erilaisia kaupunkiympäristöjä ja asumismuotoja: moderneja kerrostaloja, kaupunkipientaloja ja asuntoja aivan veden äärellä

  Alkuvaiheessa alueen monipuoliset palvelut ovat viereisessä Laajasalon keskuksessa. Siellä ovat mm koulut, päiväkodit, kaupat, terveysasema ja kirjasto. www.uuttahelsinkia.fi/kruunuvuorenranta
   

  Uusi merellinen yhteys

  Kruunuvuorenrannan merkittävin suunnitteilla oleva liikennehanke on kolmen sillan kautta kulkeva Kruunusillat raideliikenneyhteys. Se kulkee reittiä Laajasalo–Korkeasaari–Sompasaari–Kruununhaka. Silta lyhentää matkaa keskustaan kaikkialta Laajasalosta ja parantaa huomattavasti alueen saavutettavuutta. Jatkossa asuinalue liittyy paremmin Helsingin keskustaan ja Kalasatamaan.

  Valo muuttuu taiteeksi

  Kruunuvuorenrannasta luodaan valaisemalla pimeän ajan maisemataideteos, joka näkyy Kruunuvuorenselän ylitse kantakaupunkiin, merelle ja saariin asti. Valaistuksesta ja valotaideteoksista tulee Kruunuvuorenrannan tavaramerkki. Loggian ja Lorentzin valotaideteoksen suunnittelee ja toteuttaa kuvataiteilija Jaakko Niemelä yhteistyössä runoilija Henriikka Tavin kanssa. Taideteoksissa Lorentzinkujalle ja rakennusten väleihin projisoidaan tekstiä ja runoja, jotka ovat omalta osaltaan mukana luomassa uuden asuinalueen tarinaa. (www.jaakkoniemela.com)

  Alueelle on suunnitteilla päiväkoteja, leikkipuisto, kouluja, liikuntapuisto, liikuntahalli, uimaranta, julkisia venerantoja sekä moderni, alueellinen jätteen imukeräysjärjestelmä. Rakentamisen alkuvaiheessa palvelut sijaitsevat aivan naapurissa, Laajasalossa.

  Hitas-asunnot

  Kruunuvuorenrannan Hitas-asunnot ovat kohtuuhintaisia omistusasuntoja. Hitas on asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. Lue lisää Hitas-asunnoista »